Продължаваме рубриката ни Тайната градина, която поддържаме заедно с Боряна Михайлова

...
Продължаваме рубриката ни Тайната градина, която поддържаме заедно с Боряна Михайлова
Коментари Харесай

Има значение по какъв път ще вървим!

Продължаваме рубриката ни " Тайната градина ", която поддържаме дружно с Боряна Михайлова от botanika.bg. Тя ни учи на градинарство и цветарство, само че най-вече – на обич към цветята и градината. Днес на фокус са увивните растения.
 

Има пътеки, които ни карат да тръгнем по тях. Има и такива, които ни карат особено да планираме пътя си по този начин, че да минем по тях… В чест на вторите през днешния ден сме подбрали най-достойните увивни растения, които им отиват. И заради които още по-често ще се връщаме!

Има доста способи да опитомите увивно растение – огромните култивиран перголи основават чувство за странствуване в загадка градина, а дребните перголи могат да обезпечат чудна сянка за лятна почивка! Ако желаете да оформите „ зелен заслон “, можете да извършите подпорна рамка, която да опаковате в благоуханни цветове и зелена прохлада.

Ето кои са най-издръжливите и подобаващи увивни растения:

ОРЛОВИ НОКТИ (Лоницера)



Ароматен шубрак с бърз напредък и красиво увиващи се разклонения. Привлича насекомите с ароматните си цветове и способства за естественото биоразнообразие.

Много добре покрива солидни огради.

ПАСИФЛОРА



Медоносните цветове на Пасифлората са забележителни и наподобяват много екзотично! Много обича влажна и добре отцедлива почва и пораства еднообразно добре на слънчеви и полусенчести места.

 

ЖАСМИН



Ако сте почитатели на целогодишната зеленина и изтънчените аромати, жасминът е тъкмо за вас! Вирее добре на слънчево и безветрено място и цъфти през лятото в богати цветни гроздове.

    Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР